Πληροφορίες

 

Γεννήθηκα το 1974 στην Αθήνα. Ασχολούμαι επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία, τη σκηνοθεσία βίντεο και ντοκιμαντέρ, τη συγγραφή βιβλίων κι άρθρων, τα Social Media και την παραγωγή και διάθεση περιεχομένου στο Διαδίκτυο. Είμαι blogger απ’ τον Οκτώβριο του 2004. Έχω δημοσιεύσει 8 βιβλία κι έχω σκηνοθετήσει 5 ντοκιμαντέρ.

Σπούδασα σκηνοθεσία κινηματογράφου στις σχολές Χατζίκου και Σταυράκου. Μιλώ πολύ καλά αγγλικά, και γαλλικά, για τα οποία έχω κάνει μέρος των σπουδών στη Γαλλία. Επίσης έχω ολοκληρώσει σπουδές ρεφλεξολογίας στη σχολή NHS.

Αυτό τον καιρό ασχολούμαι με τη την πλατφόρμα της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος, το GarageTV και παραδίδω σεμινάρια πάνω στη Διαδικτυακή video δημοσιογραφία, τα Social Media και το Διαδίκτυο. To 2013 ολοκλήρωσα το ντοκιμαντέρ μου για την πλατφόρμα Twitter, με τίτλο #Ακολούθησέ με. Εξερευνώντας το Twitter, κι ένα καινούργιο βιβλίο για τα μπλογκ που αναμένει εκδότη. Εντωμεταξύ, πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησε το βιβλίο Τι θα έκανε η Google; του Jeff Jarvis, το οποίο είχα την τιμή να μεταφράσω. Ταυτόχρονα, παρέχω συμβουλές κι υπηρεσίες σε εκδοτικές κι άλλες επιχειρήσεις σχετικά με τα Νέα Μέσα, και τα Social Media, και γυρίζω διάφορα βίντεο για εμένα και κατά παραγγελία. Εδώ και δύο χρόνιο διατηρώ τη μοναδική Διαδικτυακή εκπομπή βιβλίου, το GarageBOOKS.

Απ’ τον Νοέμβριο του 2013 εργάζομαι ως σύμβουλος Νέων Μέσων στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε..

Έχω εργαστεί στον εκδοτικό χώρο σε ένα πλήθος θέσεων (από παιδί για όλες τις δουλειές, ως αγοραστής, πωλητής κ.λπ. στις εταιρείες Ελληνικά Γράμματα, Πατάκης, Παράμετρος, Λωτός, Παπασωτηρίου) κι έχω αρθρογραφήσει σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά (Αντι-κινηματογράφος, Futura, Highlights, Soul). Στον τομέα των βιβλίων έχω συνεργαστεί επίσης με τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, Κριτική, Ωκεανίδα και Μεταίχμιο. Απ’ το 2003 ως το 2007 εργάστηκα ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ενώ απ’ το 2008 ως το 2009 έγραψα κριτικές βιβλίων για τον Ελεύθερο Τύπο. Το 2009 ήμουν ο εμπνευστής κι ο διευθυντής του περιοδικού POST-Media.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Φora etc.. Το καλοκαίρι του 2008, συμμετείχα ως σκηνοθέτης αλλά κι ως περφόρμερ στην παράσταση Ποιητικό Άσυλο, η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς και στο Θέατρο Αλκμήνη.

Ανήκω στα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα.

Τα βιβλία μου:

Η μεγάλη εικόνα (Μυθιστόρημα, 2014, Εκδόσεις Διόπτρα)

Ήμουν ασπρόμαυρο. Έλληνας σε κρίση (Κείμενα και σχέδια, 2012, GarageBOOKS)

33 (Ποιητικό graphic novel/ ημερολόγιο, 2009, εκδ. Οξύ).

Blog. Ειδήσεις απ’ το δικό σου δωμάτιο (δοκίμιο, εκδόσεις Νεφέλη, 2007).

Πέμπτη Εξουσία (δοκίμιο, 2005, εκδ. Νεφέλη).

Σχέδια Πόλης. Τέχνη, διαμαρτυρία και διαφήμιση στους δημόσιους χώρους των μητροπόλεων (δοκίμιο & φωτογραφίες, 2005, εκδ. Νεφέλη).

Θεσσαλονίκη 1896 (μαζί με τον Γιάννη Μέγα, ιστορία, 2004, εκδ. Ζήτρος).

Πολιτισμικός ακτιβισμός (άρθρα & συνέντευξη, 2003, εκδ. Futura).

Τα ντοκιμαντέρ μου:

#Ακολούθησέ με. Εξερευνώντας το Twitter (2013, 33′).

Προσοχή: Φονικές διαφημίσεις (2010, 60′).

Blog. Ένας νέος δημόσιος χώρος (συνσκηνοθεσία με τη Μέντη Μέγα, 2008, Παρασκήνιο).

SPRAY (συνσκηνοθεσία με τη Μέντη Μέγα, 2006).

Δουλεύοντας με τον Τζιμ (συνσκηνοθεσία με τη Μέντη Μέγα, 2005).

Οι μεταφράσεις μου:

Τι θα έκανε η Google;, Jeff Jarvis, (2011, εκδ. Μεταίχμιο).

Νίτσε και μεταμοντερνισμός, Dave Robinson, (2002, εκδ. Futura).

Επικοινωνία: manolis[at]andriotakis.gr