Ειδήσεις απ’ την παρουσίαση του POST-Media

Χθες το απόγευμα, παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το περιοδικό μας, POST-Media στο πολύ φιλόξενο, βερολινέζικου στυλ μπαρ, BOOZE cooperativa. Ομολογώ ότι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος απ’ την εκδήλωση. Αν καταφέρναμε να συνδέσουμε και τον υπολογιστή στον προτζέκτορα ώστε να δείξουμε λίγο οπτικοακουστικό υλικό, και κυρίως να συνδεθούμε με τη Γαλλία και τον συντάκτη μας Νίκο Σμυρναίο, θα μιλούσα για πλήρη επιτυχία. Αλλά, ας μην είμαστε αχάριστοι. Στην παρουσίαση ήρθε πολύς κόσμος αλλά δεν μπορώ να σας το αποδείξω μιας και δεν τραβήχτηκε ούτε μια φωτογραφία. Σε μια εποχή μανίας με την εικόνα, όπου οι πάντες είναι με το κινητό στο χέρι προκειμένου να απαθανατίσουν τα γεγονότα, απ’ τα πιο ασήμαντα ως τα πιο σημαντικά, είναι ίσως ανατρεπτικό να υπάρχουν συμβάντα δίχως καταγραφή.
Σ’ αυτή λοιπόν την πρώτη επαφή μας με τον κόσμο, ήμουν ευλόγως ο κύριος ομιλητής. Για το εγχείρημα απ’ τη δημοσιογραφική του σκοπιά μίλησε ο γνωστός και αξιόλογος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης καθώς και ο επίσης αξιόλογος δημοσιογράφος και συντάκτης του POST-, Θανάσης Αντωνίου. Τα λόγια των συναδέλφων ήταν πολύ κολακευτικά και ενθαρυντικά. Τους ευχαριστώ για τη δοτικότητα, την ανιδιοτέλεια, και την πίστη στο Παράδειγμα που πάμε να δημιουργήσουμε. Με την παρουσία και το λόγο τους μεας τίμησαν επίσης δύο καλεσμένοι, που συντιστούν για εμάς έναν απ’ τους λόγους ύπαρξής μας ως Μέσο Ενημέρωσης και πληροφόρησης, ο κ. Μανώλης Σταυρουλάκης και ο κύριος Θανάσης Τσιώκος. Είναι δύο απ’ τους πολλούς γονείς των οποίων τα παιδιά σκοτώθηκαν προσκρούοντας σε διαφημιστικές πινακίδες. Καθώς η ανάμνηση της εκδήλωσης είναι ακόμα νωπή και οι σκέψεις αταξινόμητες, δε θέλω να επεκταθώ σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν. Το σημαντικό είναι ότι έγινε διάλογος, υπήρξε συμμετοχή, προσοχή και ενδιαφέρον, ακόμα κι από όσους βρέθηκαν τυχαία στον χώρο. Ελπίζω να αναδείξαμε επαρκώς το λόγο ύπαρξης αυτού του περιοδικού. Όπως είπα, αυτό που χρειαζόμαστε, είναι οι αναγνώστες μας να γίνουν οι διαφημιστές μας…

Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν στο στήσιμο της βραδιάς, καθώς και όσους ήρθαν χθες στην παρουσίαση. Μια ακόμα συγνώμη στο Νίκο Σμυρναίο που δεν κατορθώσαμε να μιλήσουμε διαδικτυακώς. Και μια ανανέωση του ραντεβού μας αμέσως μετά την έκδοση του τρίτου τεύχους, περίπου στα μέσα του Μαίου.

5 Comments

  1. Μέχρι τη στιγμή που κάθισα(βλέπεις είχα και άλλη συζήτηση που έπρεπε να παρευρεθώ) μπορώ να πω πως ήταν πράγματι ξεχωριστή συζήτηση. Έξω από κλισέ και τετριμμένα. Καλή επιτυχία σας εύχομαι από καρδιάς. Και όπως το είπαμε κι εκεί, θα μιλάμε…

  2. Μανώλη εμείς αργήσαμε λίγο να έρθουμε οπότε ήμασταν λίγο off, όμως ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας καλή επιτυχία στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, όχι τόσο γιατί δεν έχει διαφημίσεις όσο γιατί όπως κάθε έντυπο μέσο στις μέρες μας πρέπει να ανταγωνιστεί το δωρεάν internet. Καλή επιτυχία κι εμείς είμαστε εδώ για να συνεισφέρουμε.

  3. Φίλοι μου ξέρετε πόσο σας εκτιμώ. Η ευχή, αλλά κυρίως η συμμετοχή σας είναι πολύτιμο πράγμα. Είμαστε σ’ επαφή. Τα σέβη μου.

    Αναφορικά με τον ανταγωνισμό του δωρεάν ίντερνετ, έχετε δίκιο, αλλά το POST- δε θέλει να ανταγωνιστεί το ίντερνετ: θέλει να το συμπληρώσει.

  4. Λυπάμαι που δε μπόρεσα να παρευρεθώ -βλέπεις, οι αποστάσεις- αλλά χαίρομαι που ήταν επιτυχής η παρουσίαση. Και σε ευχαριστώ δημόσια που μου έδωσες την ευκαιρία να γράψω στο post-media. Εύχομαι να πετύχει το εγχείρημα against all odds.

Σχόλια

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.