Αναστολή κυκλοφορίας του POST-Media

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, αγαπητοί αναγνώστες,

Το POST-Media ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περίπου ένα χρόνο. Ήταν ένα στοίχημα που έκρινα ότι έπρεπε να κερδίσουμε, αλλά τελικά το χάσαμε. Πριν από περίπου ένα χρόνο, αποφασίσαμε μαζί με τον εκδότη Νίκο Χατζόπουλο να μην ακολουθήσουμε το κυρίαρχο μοντέλο των Media που έχουν ως κύριο έσοδό τους τη διαφήμιση (κρατική και μη), και να παράξουμε ένα έντυπο «καθαρό», πλήρες περιεχομένου και ιδεών που να εστιάζει στα media, την τέχνη και την πολιτική, και να γράφεται από νέους ανθρώπους. Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν αμείλικτη. Το περίπτερο, ως μέσο διανομής, δε σήκωσε αυτή την προσπάθεια. Τα άλλα media αγνόησαν επιδεικτικά την προσπάθεια, με ελάχιστες βέβαια εξαιρέσεις. Οι υπαρκτοί και πιστοί αναγνώστες του περιοδικού δε στάθηκαν αρκετοί για να χρηματοδοτήσουν ένα Μέσο που θέλησε να στηριχτεί αποκλειστικά στους αγοραστές του κι όχι σε τρίτους. Σαν αποτέλεσμα, το περιοδικό αδυνάτησε να ορθοποδήσει ουσιαστικά και να λειτουργήσει υγιώς.

Κυκλοφορήσαμε τρία τεύχη, πήραμε πρώτο βραβείο σχεδίασης περιοδικού για τη δουλειά του Σάκη Στριτσίδη στο πρώτο τεύχος, διοργανώσαμε δύο πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις-συζητήσεις, και το πιο σοβαρό, θίξαμε με τα κείμενά μας, μερικές όψεις της ελληνικής πραγματικότητας, μ’ έναν βαθύ και πρωτότυπο τρόπο. Γνωρίζω θετικά πως τα αφιερώματά μας για το δωρεάν Τύπο, τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, και τα εμπορικά κέντρα, έκαναν μεγάλη αίσθηση. Όμως, η συνέχεια της λειτουργίας του POST-Media θα ήταν ζημιογόνος για όλους, με διάφορους τρόπους. Έτσι, η μόνη λύση που μου απέμεινε, ως βασικού εμπνευστή και συνδημιουργού αυτού του εγχειρήματος, σε συνεργασία πάντα με τον εκδότη, ήταν να διακόψουμε την έκδοση και να αναστείλουμε το τέταρτο τεύχος που είναι έτοιμο, για το μέλλον, που θα έχουν δημιουργηθεί πιθανώς, πιο γόνιμες συνθήκες για την ύπαρξη ενός πραγματικά ανεξάρτητου περιοδικού χωρίς διαφημίσεις.

Σας ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου για τη στήριξη και τη συνεργασία κι εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον, με σεβασμό,

Μανώλης Ανδριωτάκης

Posted In:

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.