Σώστε τον πλανήτη βλέποντας τηλεόραση (προτείνει η Sony)

sony adSave energy. Watch TV. Το νέο σλόγκαν της Sony είναι διδακτικό. Θέλει να μας κάνει να αγοράσουμε τις καινούργιες της τηλεοράσεις κι επιστρατεύει την οικολογική και οικονομική ευαισθησία, που είναι και της μόδας. Η Sony μας προτρέπει να εξοικονομήσουμε ενέργεια βλέποντας τηλεόραση. Βλέποντας τηλεόραση θα σώσουμε τόσο τον πλανήτη όσο και τους εαυτούς μας. Οι καινούργιες τηλεοράσεις της Sony είναι το μέσο για να κατακτήσουμε έναν καλύτερο κόσμο, τον κόσμο των ελάχιστων δυνατών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τον κόσμο των αμετακίνητων απ’ τον καναπέ ανθρώπων, το μακάριο κόσμο της τηλεθέασης.
Σώστε ενέργεια, δείτε τηλεόραση απ’ τις καινούργιες, υψηλής τεχνολογίας, τηλεοράσεις μας και μην ανησυχείτε, μοιάζει να λέει η Sony, διαμέσου της νέας διαφήμισής της. Βέβαια, όταν θα θελήσει να διαφημίσει τις φωτογραφικές της μηχανές ή τις βιντεοκάμερες, θα μας παρακινήσει να κουνηθούμε απ’ τις θέσεις μας κι ίσως να πάμε και μια βόλτα, αλλά το πιο ασφαλές θα είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε τηλεόραση. Βλέποντας τηλεόραση, δε θα έχουμε καμία σπατάλη ενέργειας, εκτός απ’ την απαραίτητη ποσότητα που χρειάζεται για να λειτουργεί η καινούργια τηλεόραση. Δείτε λοιπόν, τηλεόραση, είναι οικολογικό, είναι ανθρωπιστικό, είναι ασφαλές. Και να είστε σίγουροι ότι έτσι δε θα αλλάξει τίποτα. Όνειρα γλυκά.

Εντωμεταξύ, κάτω απ’ το λογότυπό της η επιχείρηση, έχει προσθέσει δύο λέξεις που χωρίζονται από μια τελεία. Η πρώτη είναι make (κάνε, δημιούργησε) και η δεύτερη believe (πίστεψε). Δημιούργησε. Πίστευε. Προφανώς αυτό είναι το νέο μότο της Sony.Στα αγγλικά η φράση, χωρίς την τελεία σημαίνει «παίζω θέατρο, προσποιούμαι, κάνω κάτι φανταστικό». Η πρόσθεση της τελείας δημιουργεί ερωτηματικά κι είναι μάλλον παιγνιώδης. Η εταιρεία εξηγεί ότι το μότο συνοψίζει τη σύγχρονη φιλοσοφία της. Για τα άλλα, δημιουργικά, προϊόντα της, θα μπορούσε να είναι κατάλληλο, αλλά για τις τηλεοράσεις, είναι μάλλον ατυχές. Για τις τελευταίες θα ταίριαζε περισσότερο κατά τη γνώμη μου το Μη δημιουργείς. Μόνο Πίστευε.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.