Η γνωστή διαφθορά

Η νέα κυβέρνηση κλείνει σε λίγες ημέρες ένα χρόνο ζωής. Έχει εκλεγεί με σημαία τη διαφάνεια, την αλλαγή, το «πρώτα ο πολίτης», την πάταξη της διαφθοράς. Ωστόσο μέχρι σήμερα, σ’ ένα απ’ τα πιο γνωστά πεδία διαφθοράς, δεν έχει κάνει κάποια αποφασιστική κίνηση. Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν σε τί αναφέρομαι. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα: Εξακολουθούν τα διπλώματα οδήγησης να δίνονται στους εξεταζόμενους, αφού οι εξεταστές έχουν λαδωθεί; Εξακολουθεί να ισχύει το λάδωμα 200-300€ για την απόκτηση άδειας οδήγησης; Τί έχει γίνει για την πάταξη της διαφθοράς σ’ αυτό τον τομέα; Είναι ακόμα αποδεκτό να λαμβάνουν οι Έλληνες τις άδειες οδήγησής τους χωρίς ουσιαστικά να έχει εξεταστεί ουσιαστικά η επάρκειά τους; Πόσο ακόμα θα περιμένουμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα; Πόσο ακόμα θα αρκούμαστε στις μεγαλοστομίες και τις υποσχέσεις; Πόσο ακόμα θα συναινούμε σε μια παρανομία που στοιχίζει ζωές και βάζει σε κίνδυνο την οδική μας ασφάλεια;

1 Comment

  1. Απ’όσο γνωρίζω έχει αρχίσει η σχετική συζήτηση, όμως είναι ευρύτερο το πρόβλημα – εστιάζεται στο «μηχανολογικό» (ή όπως αλλιώς λένε τώρα την σχετική υπηρεσία) που εμπλέκεται και σε άλλες διαδικασίες και προφανώς πρέπει ν’αναδιοργανωθεί εκ βαθέων για να φύγει η σαπίλα.

    Μου φαίνεται υπαγόταν στις νομαρχίες οπότε με την κατάργηση τους στον Καλλικράτη είναι ευκαιρία να γίνει κάτι σχετικά

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.