Θετικές δράσεις για τον περιορισμό των τροχαίων / Εκδήλωση

Πανελλαδικός Σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα διοργανώνει

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ, τη Δευτέρα 2 Απριλίου 7μμ, στην αίθουσα Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Ερμού 134 – 136, απέναντι από το σταθμό Θησείο του ΗΣΑΠ.

Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε όλους/ες.

Θετικές Δράσεις για  Περιορισμό των τροχαίων

-Παγκόσμια Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020

  • Εισηγητής: Μανώλης Ανδριωτάκης, σκηνοθέτης/δημοσιογράφος,μέλος Δ.Ε του SOSTE. Έχοντας συμμετάσχει στην παγκόσμια συνάντηση των ΜΚΟ που οργάνωσε ο Π.Ο.Υγείας τον Μάρτιο του 2011 στην Ουάσινγκτον και στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια» στις Βρυξέλλες τον Νοέμβριο του 2011 θα αναφερθεί στους στόχους και της πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΟΗΕ, ο ΠΟΥ και το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σε σχέση με την Δεκαετία Δράσης και στον ρόλο της Παγκόσμιας Συμμαχίας ΜΚΟ για την Οδική Ασφάλεια και την Υπεράσπιση των Θυμάτων των τροχαίων.

-Το παράδειγμα της Σουηδίας: Η χώρα με τα λιγότερα θύματα στην Ευρώπη βάζει σαν στόχο να τα μηδενίσει.

  • Εισηγητής: Μαρία Ψαρά, δημοσιογράφος. Έχοντας επισκεφθεί πρόσφατα τη Σουηδία για να ενημερωθεί για την πολιτική που οδήγησε στον μικρότερο αριθμό θυμάτων από τροχαία στην Ευρώπη θα αναπτύξει τους βασικούς άξονες μιας διαφορετικής πολιτικής για την οδική ασφάλεια κωδικοποιημένης σαν “VisionZero” μιας πολιτικής που στοχεύει όχι απλά στον περιορισμό αλλά στον μηδενισμό των τροχαίων εγκλημάτων.

-Παρεμβάσεις που οδήγησαν στην μείωση των τροχαίων.

  • Εισηγητής: Χριστιάνα Βλαχάκη, μέλος Δ.Ε. του SOSTE. Μια παρουσίαση πρακτικών πρωτοβουλιών από διάφορες χώρες του κόσμου που είχαν σαν συνέπεια τον δραστικό περιορισμό των τροχαίων συγκρούσεων.

Τα τροχαία δεν θα μειωθούν με θαύματα. Μια μακροχρόνια συστηματική πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο είναι ο δρόμος για τον ουσιαστικό περιορισμό τους. Δεν είναι τυχαίο ούτε μοιραίο ότι κατέχουμε την χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε απώλειες από τροχαία. 

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.