Νέο θύμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

P9050007Στις 24 Αυγούστου 2009 ένας νέος 21 ετών έχασε τη ζωή του στην οδό Κηφισίας, στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του επάνω σε μια παράνομη διαφημιστική πινακίδα. 100 μέτρα απ’ το σημείο που πριν από μερικά χρόνια έχασε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή του ένας άλλος νέος, ο Γιάννης Σταυρουλάκης. Ο Απόστολος Μολυβιάτης είναι ένα ακόμα απ’ τα θύματα της υπαίθριας διαφήμισης. Δήμοι, πολιτικά κόμματα, διαφημιστικές και διαφημιζόμενες επιχειρήσεις, αλλά και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να σιωπούν. Τώρα έχουν έναν επιπλέον λόγο καθώς βρισκόμαστε και επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Πού να ασχολούμαστε με θανάτους πάνω σε παράνομες διαφημιστικές πινακίδες; Τώρα τυπώνονται οι καινούργιες προεκλογικές αφίσες που θα τοποθετηθούν επάνω στα παράνομα πλαίσια για να διαφημίσουν τα πολιτικά κόμματα. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές, ότι η ανθρώπινη ζωή στην χώρα δεν έχει μεγάλη αξία. Οι διαφημιστικές πινακίδες σκοτώνουν οδηγούς, και παρότι έχουν κριθεί παράνομες σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, εξακολουθούν να κάνουν το διττό τους έργο: απ’ τη μια να διαφημίζουν προϊόντα κι απ’ την άλλη να σκοτώνουν οδηγούς. Καλή μας τύχη.

1 Comment

  1. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα με τις κολόνες και τους ιστούς φωτισμού που σκοτώνουν δεκάδες ανθρώπους κάθε χρόνο στην χώρα μας

    Η εταιρεία SETRON στον τομέα της οδικής ασφάλειας εμπορεύεται ένα καινοτόμο προϊόν όπου είναι οι FRP (Fiber Reinforced Polymer) ιστοί (ιστοί από πολυμερές υλικό). Οι ιστοί αυτοί παρέχουν 100% προστασία στον οδηγό σε περίπτωση πρόσκρουσης του με αυτόν, σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα όπως μηδενική συντήρηση για τουλάχιστον είκοσι πέντε χρόνια, γρήγορη και εύκολη τοποθέτηση, μη χρήση γείωσης, ανεξίτηλα χρώματα κ.λ.π. Είναι ιδανικοί και σε παραθαλάσσιες περιοχές καθώς και σε περιοχές με όξινο περιβάλλον. Oι FRP ιστοί έχουν πιστοποιηθεί από την ευρωπαϊκή ένωση σύμφωνα με το ΕΛΟΤ – ΕΝ 40.07, πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια παθητικής ασφαλείας της προδιαγραφής ΕΝ 12767 και φέρουν πιστοποιημένη υποχρεωτική σήμανση CE σύμφωνα με το Πρ. Διατ 334-Αρ. Φυλ176/1994.

    Προσπάθεια μας είναι να ενημερώσουμε τους αρμόδιους φορείς ότι εκτός από τα πολλά τεχνικά πλεονέκτημα των ιστών μπορούν να σωθούν και ανθρώπινες ζωές μειώνοντας τον αριθμό θανατηφόρων τροχαίων που δυστυχώς είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας μας. Παρόλου που υπάρχει και η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ (Αρ. Πρωτ.-Δ13/β/οικ 16522 – 03/11/04) για την χρήση αυτών των ιστών, πολλοί ‘σκοντάφτουν’ πρώτον στο αρχικό κόστος όπου είναι μεγαλύτερο από έναν συμβατικό ιστό και δεύτερον στο ότι δεν γνωρίζουν το υλικό. Όμως, τα πολλά πλεονεκτήματα του ιστού, σε βάθος χρόνου, το καθιστούν πιο οικονομικό χωρίς να αναφέρουμε την τεράστια αξία του σε περίπτωση πρόσκρουσης οχήματος σε ιστό όπως αναλύεται στην έρευνα.

    Υπάρχουν όμως και κάποιοι που μπορούν και σκέφτονται μακροπρόθεσμα προσφέροντας στους πολίτες τους υψηλή ποιότητα και μεγάλη ασφάλεια. Ο Δήμαρχος Μελισσίων, κύριος Γραφάκος, μαζί με την Τεχνική του Υπηρεσία αποφάσισαν να αναδιαμορφώσουν έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του δήμου τους, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τοποθετώντας 17 FRP ιστούς των 9μ προσφέροντας μια άλλη αισθητική αλλά και μεγάλη ασφάλεια στην καθημερινότητα του πολίτη.

    Τέλος, πρόσφατα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τριπόλεως τοποθετήθηκαν 30 FRP ιστοί σε σημεία που είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.