Δίμηνη αργία στο Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής

Η ποινή επιβλήθηκε για την υπογραφή σύμβασης με διαφημιστική εταιρεία, σχετικά με την τοποθέτηση πινακίδων στο σκεπαστό της Αττικής Οδού. Απ’ τον Χτύπο της Νέας Ιωνίας.

Προσωρινή παύση καθηκόντων για δύο μήνες επέβαλε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, κ. Σταύρο Γεωργόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, κ. Ηλίας Λιακόπουλος μετά και τη σχετική γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφέρειας. Ο κ. Γεωργόπουλος κρίθηκε ένοχος για το παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος, λόγω βαριάς αμέλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης “Ράδιο Επικοινωνία”, σχετικά με ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε υπογράψει το 2007 (ως Πρόεδρος της Ραδιοφωνίας) με διαφημιστική εταιρεία για τοποθέτηση πινακίδων πάνω από το σκεπαστό της Αττικής Οδού. Το σκεπτικό της απόφασης:
“…Η εκμίσθωση μη χαρακτηρισμένων ως κοινόχρηστων χώρων από δημοτική επιχείρηση, εκτός του κύκλου των δραστηριοτήτων της, η μη τήρηση της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας για την εκμίσθωσή τους, οι ελλείψεις και ατέλειες που αναφέρονται πιο πάνω (σ.σ σχετικά με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. της επιχείρησης), η μη συμμόρφωση με τις επανειλημμένες οχλήσεις της Διοίκησης περί αποκαθήλωσης των διαφημιστικών πινακίδων, καθώς και η για μεγάλο χρονικό διάστημα παράλειψη και καθυστέρηση είσπραξης εκ μέρους του δικαιούχου Δήμου των ανάλογων τελών διαφήμισης, αλλά και άλλων εσόδων συνιστά κατά την κρίση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου βαριά αμέλεια του πειθαρχικών εγκαλούμενου, εκλεγμένου Δημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης “Ράδιο Επικοινωνία”, με αποτέλεσμα αφενός μεν να ωφεληθεί η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία και αφετέρου ο Δήμος να μην εισπράξει επί μακρόν τα νόμιμα τέλη και άλλα έσοδα, παραβιάζοντας έτσι (ο εγκαλούμενος) το υπηρεσιακό καθήκον που έχει να ενεργεί σύμφωνα με το νόμο και τις αρχές της χρηστής διοίκησης”.

Οι επίμαχες διαφημιστικές πινακίδες

Εντωμεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σειρά έχουν κι άλλοι Δήμαρχοι, όπως εκείνος του Βύρωνα, του Αμαρουσίου κ.λπ. Σχετικά με τον τελευταίο πάντως, υπάρχουν καταγγελίες στο ντοκιμαντέρ μου που μιλούν για παράνομο ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο εξακολουθεί να μένει ενεργό και να εισπράττονται παρανόμως τα ποσά εκμίσθωσης παράνομων πινακίδων…

Το παραπάνω κείμενο, με εξαίρεση την τελευταία παράγραφο, καθώς και η φωτογραφία, έχουν αντληθεί απ’ την ιστοσελίδα Χτύπος online, η οποία φιλοξενεί ένα πολύ ενδιαφέρον σχετικό ρεπορτάζ.

4 Comments

  1. Βέβαια το παράλογο είναι ότι τον εγκαλεί για παράνομη εκμίσθωση των χώρων αυτών (φυσικά καλώς) και γιατί δεν εισέπραξε τα ανάλογα τέλη (εδώ θα τρελαθούμε, μπορείς να εισπράτεις νόμιμα τέλη από παράνομα εκμισθωμένο διαφημιστικό χώρο;). Ελλαδάρα αθάνατη! πέραν αυτού, για το διαρκές αδίκημα αυτό όπως έχει χαρακτηριστεί από δικαστικές αρχές, τι διώξεις και ποινές επεβλήθησαν στο δήμαρχο; από το παραπάνω δημοσίευμα και κάτι θετικό πιστεύω: “η υπόθεση βρίσκεται και στα χέρια της Δικαιοσύνης και ο αρμόδιος εισαγγελέας, αφού άσκησε δίωξη κατά παντός υπευθύνου, παρέπεμψε την σχετική δικογραφία στο τέταρτο ειδικό ανακριτικό τμήμα του πρωτοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης, που είναι σε εξέλιξη και έχει κληθεί να καταθέσει ο κ. Δήμαρχος”

  2. Μια κουβέντα για την εξέλιξη του όλου θέματος: Ναι, η Κηφισίας έχει καθαρίσει αρκετά, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, αλλά φαίνεται ότι έχει γίνει κάτι.
    ΟΜΩΣ, είδα προ ημερών διαφήμιση για το illegalsigns.gov.gr σε σταθμό του Μετρό. Πληρώσαμε για αυτές τις διαφημίσεις; Γιατί εάν πληρώσαμε, μήπως υπάρχει ένα θεματάκι; Δηλαδή δίνουμε λεφτά που δεν έχουμε για να μπουν διαφημίσεις για κάτι που πρέπει να κάνουν οι υπηρεσίες και όχι εμείς, και μάλιστα πολύ καιρό πριν και έχοντας χάσει πολλά λεφτά από πρόστιμα! Μανώλη, ίσως εσύ μπορείς να βγάλεις μια άκρη, αλλά ο κόσμος σκοτώνεται και αυτοί βγάζουν διαφημίσεις! Η Κατεχάκη είναι γεμάτη και ακόμα τίποτε! Στην ιστοσελίδα του γραφείου του Πρωθυπουργού δεν ενημερώνει κανείς για την εξέλιξη. Δεν έχουμε νεώτερα για πρόστιμα.

  3. Ο διαφημιστικος χώρος είναι προσφορά του μετρό και δεν κόστισε χρήματα. Το ίδιο και το οπισθοφυλλο μιας free press εφημερίδας που φιλοξένησε την αφίσα του illegalsigns.gov.gr

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.