Ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά για την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση

Απ’ το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου έλαβα σήμερα απάντηση στη χθεσινή και προχθεσινή μου ανάρτηση. Τη δημοσιεύω ως έχει:

Πρωτοπόρος εδώ και τρία (3) χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου, στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων

Με αφορμή σχόλιο σας που αναρτήθηκε στο blog σας, με τίτλο «Βρώμικος πόλεμος με φόντο την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Από το 2007 μέχρι σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ασφάλειας όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο της πόλης μας, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του Αμαρουσίου, πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια για την αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, οι οποίες βρίσκονται στα όρια της πόλης.

Και το κάνουμε κόντρα σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, που διέθεταν ισχυρή πολιτική κάλυψη τα προηγούμενα χρόνια και αποκόμιζαν εκατομμύρια ευρώ σε βάρος της πόλης, της ποιότητας ζωής μας και της ασφάλειας χιλιάδων οδηγών.

Στο πλαίσιο αυτό, την τελευταία τριετία προχωρήσαμε στην απομάκρυνση περισσότερων από 500 παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί επί της Κηφισίας, σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης, αλλά και σε ταράτσες πολυκατοικιών.

Παράλληλα, απομακρύναμε περισσότερες από 8.200 αφίσες και banners που είχαν επίσης τοποθετηθεί παράνομα.

Το αποτέλεσμα της δράσης αυτής του Δήμου ήταν στα τέλη Απριλίου του 2010 να έχουν απομακρυνθεί όλες οι πινακίδες που βρίσκονταν κατά μήκος του οδικού δικτύου, και το Μαρούσι να είναι η πρώτη πόλη στο Λεκανοπέδιο χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

Για την τοποθέτηση των πινακίδων αυτών, μάλιστα, έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 620 πρόστιμα στις εταιρείες που τις διαχειρίζονταν.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αποξήλωσης, πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πόρους του Δήμου, χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση από την Κεντρική Εξουσία, η οποία είναι εκείνη που ακολουθεί το παράδειγμά μας και την πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Για την ακρίβεια το Υπουργείο Υποδομών μετά από πολλά χρόνια αδράνειας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ευαισθητοποιήθηκε και ξεκίνησε την αποξήλωση μόλις στις 26 Απριλίου 2010 από την Κηφισίας, έναν οδικό άξονα στον οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου είχε ήδη αποξηλώσει σχεδόν το σύνολο των παράνομων πινακίδων, που βρίσκονταν στα όριά του.

Θεωρούμε, επομένως, ότι το σχόλιο στο blog σας που αναφέρεται σε «πρωτοβουλία της κυβέρνησης» αδικεί την προσπάθεια που καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια πρώτη απ’ όλους η Δημοτική Αρχή του Γιώργου Πατούλη, ώστε με σχέδιο και πρόγραμμα, κάθε μέρα που περνά, το Μαρούσι να γίνεται ακόμη πιο όμορφη, ακόμη πιο ασφαλής πόλη.

Και παρά τον πράγματι «βρώμικο πόλεμο» που δέχεται από πρόσωπα και επιχειρηματικά συμφέροντα που θίγονται διότι συνδέονται με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση, δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω.

12 Comments

 1. Ο ισχυρισμός ότι μέχρι να ασχοληθεί το υπουργείο Υποδομών (στις 26 Απριλίου) σχεδόν όλες οι παράνομες πινακίδες είχαν αποξηλωθεί είναι αβάσιμος και ψευδής. Υπάρχουν πολλά ντοκουμέντα που το αποδεικνύουν. Το ερώτημα που δεν απαντά ο Δήμος όμως είναι:

  Συνέχισε να εισπράττει ποσά απ’ τις παράνομες πινακίδες που φιλοξενούσε μέχρι και πρόσφατα;
  Τα πρόστιμα που επέβαλλε, τα εισέπραττε;
  Και τέλος, γιατί ο Δήμος Γαλατσίου είχε καθαρίσει την πόλη του, πριν να έρθει η κεντρική εξουσία;

 2. Νομίζω ότι δεν παρακολουθείς τι γίνεται στο Μαρούσι. Εσύ πως τεκμειριώνεις ότι ο ισχυρισμός του δήμου είναι αβάσιμος και ψευδής; Απλά λέγοντάς το; Τιντοκουμέντα υπάρχουν δηλαδή, καλύτερα από τις συνεχείς αποξηλώσεις που βλέπουμε κάθε μήνα σχεδόν; Κάνε μια βόλτα να δεις αν υπάρχει πινακίδα στο Μαρούσι, κι όχι μόνο στην Κηφισίας. Επειδή είμαι δημότης της πόλης, και ενεργός πιστεύω, έχω διαφορετική άποψη. Αναζήτησε τις αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων για τα πρόστιμα.

  1. Κατ’ αρχήν να ξέρετε ότι οποιοδήποτε ανώνυμο σχόλιο λαμβάνω για το συγκεκριμένο θέμα εφεξής, δε θα το αναρτώ.

   Τώρα, αυτό που λέω το τεκμηριώνω στην ταινία που έχω κάνει, αλλά το τεκμηριώνει επίσης και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για το δήμο Αμαρουσίου. Τα πρόστιμα δεν εισπράτονται. Απεναντίας απ’ τις αποφάσεις των συμβουλίωνπου έχω υπόψη μου φαίνεται να εισπράτονται επιταγές.

   1. Κι εγώ που νόμιζα ότι τα blog είναι ελεύθερα. Προφανώς είστε λάτρης του φακελώματος, θέλετε ονοματεπώνυμο και επάγγελμα για να αναρτήσετε κάποιο σχόλιο, αλλά επί της ουσίας παραμένετε ανενημέρωτος, μιας και το πόρισμα αφορά στην εποχή Τζανίκου. Ή διαβάστε περισσότερα για το θέμα ή πείτε να σας ενημερώσουν….

 3. Kαλό ειναι να λέγονται αλήθειες ολόκληρε κι οχι μισές.
  Παράδειγμα αν τα πρόστιμα δεν εισπράττονται ποτέ, δεν υπάρχιε λόγος να το αναφέρει καν αυτο ο κάθε Δήμος.
  Και δεύτερο, η ουσία ειναι να φύγουν οι παράνομες πινακίδες, αυτές φεύγουν, πολύ σωστά και δεν βρίσκω λόγο να μάχεται κανείς για το ποιός τις έβγαλε, παρ’ ολα αυτά πράγματι κάποια εύσημα αξίζουν σε αυτούς που το έκαναν.
  Βρώμικος πόλεμος παίζεται παντού, σε όλους τους Δήμους της χώρας και κανείς δεν μπορεί να με κάνει να πιστέψω οτι δεν ενδίδουν διάφοροι είτε στις δωροδοκίες ειτε στα δωράκια ειτε ακόμα και στις απειλές.
  Ξέρω απο πρώτο χέρι οτι απειλήθηκε η ζωή κι η οικογένεια δημοτικού συμβούλου σε μεγάλο Δήμο της Αττικής επειδή αυτός δεν ηθελε να κάνει το χατίρι σε διάφορους απατεώνες. Ο άνθρωπος αναγκάστηκε να παραιτηθεί παρά να ενδώσει.
  Σήμερα αυτος ο άνθρωπος κατεβαίνει υποψήφιος για δήμαρχος αλλα πολυ φοβάμαι οτι τα κομματικά όργανα – δεινόσαυροι δεν θα τον αφήσουν να εκλεγεί.
  Εν πάσει περιπτώσει μην βγαίνω κι εκτός θέματος, πολυ ενδιαφέρον το θέμα σου.

 4. Θέλετε ονοματεπώνυμο και διεύθυνση για φακέλωμα; Blog έχετε, όπου υποτίθεται διακινούνται ελεύθερα οι απόψεις. Κι από τη στιγμή που όσα λέω δεν είναι ούτε συκοφαντικά ούτε προσβλητικά, δεν νομίζω να πρέπει να κάνω και δήλωση…επί τοις ουσίας φυσικά, πάλ αδάβαστος πιάνεστε. Η έκθεση του επιθεωρητή αφορά στην διοίκηση Τζανίκου. Δεν σας ενημερώνουν σωστά…

  1. Δεν είμαι λάτρης του φακελώματος. Είμαι λάτρης της διαφάνειας και της εντιμότητας αγαπητέ κύριε.

   Το πόρισμα αφορά τη δημαρχία του κ. Πατούλη κι έχει ημερομηνία Ιουνίου 2010.

 5. Πινακίδες ακόμη υπάρχουν. Η Κηφισίας στο ύψος του ΑΝΤ1 είναι γεμάτη ρακέτες, ενώ και όσες ξηλώθηκαν από ταράτσες κτιρίων, έμειναν μισές. Δηλαδή, βγήκαν οι διαφημίσεις, αλλά έμειναν οι σκαλωσιές.
  Όσο για το Νίκο που πιστέυει ότι δεν υπάρχουν πια πινακίδες, ας πάει μια βόλτα Κηφησίας & Πεντέλης ή στη Σπ. Λούη ή στην Αμαρουσίου – Χαλανδρίου και θα δεί…

 6. Δηλαδή θίχτηκε ο Δήμος αμαρουσίου επειδή ειπες οτι ηταν πρωτοβουλία της κυβέρνησης …
  Αντι να πούν οτι ναι οκ το εκανε η κυβέρνηση αλλα κι εμείς το ειχαμε κάνει πριν και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, προβάλλουν το έργο του δήμου Αμαρουσίου ως πρωτοποριακό, εντάξει, πού ειναι το πρόβλημα δεν καταλαβαίνω.
  Εγω μένω αλλού και περνάω απο αυτές τις περιοχές τρεις φορές το μήνα και αν.
  Θέλω να μην βλέπω παράνομες πινακίδες.
  Δεν με νοιάζει ποιός τις έβγαλε.
  Να βγουν και να μην ξαναμπούν.
  Οσο για τα ντοκουμέντα, μάλλον σε καλούν να τα δείξεις ωστε να πειστούν όλοι οτι δεν ειχαν ξηλωθεί οι πινακίδες ως το τέλος Απριλίου.
  Οχι δε θελω να τα δω εγω, δεν λεω ποιος λέει ψέμματα και τέτοια, εγω ειμαι απλος μπλογκερ και παρακολουθώ διάφορα θέματα που ειναι ενδιαφέροντα και συμμετέχω και βγάζω και τα συμπεράσματά μου. Ξέρω απο άλλους Δήμους οτι τα πρόστιμα δεν εισπράττονται πάντα. Ειναι κατι που -κακώς- συμβαίνει κι πρέπει να αλλάξει.
  Θέλω ο καθε ενας απο μας σαν πολίτης και σαν ανθρωπος να παραδέχεται τις αλήθειες, αυτες τις αλήθειες που μας αφορούν ως κοινωνία.

  1. Είναι προκλητικό εκείνοι που χθες συμμετείχαν στην παρανομία, να εμφανίζονται σήμερα ως πρωτοπόροι στην καταπολέμισή της. Όσο για τα ντοκουμέντα, δείτε αυτό. Για το Δήμο Αμαρουσίου, όπως έγραψα και πιο πάνω υπάρχει πρόσφατο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκισης, ειδικά πάνω στο θέμα των διαφημιστικών πινακίδων, που διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.