Απάντηση υποψήφιου Δημάρχου Ηλιούπολης

Χθες έλαβα επιστολή-απάντηση για την ανάρτησή μου απ’ το γραφείο τύπου του κ. Πανταζόπουλου, υποψήφιου Δημάρχου Ηλιούπολης, την οποία αναδημοσιεύω:

Αγαπητέ κύριε Ανδριωτάκη,

Το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης  με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Δημήτρη Πανταζόπουλο κάνει χρήση  θέσεων νόμιμων διαφημιστικών πινακίδων που διατέθηκαν στην παράταξή μας σε υλοποίηση σχετικών νόμων της Ελληνικής Πολιτείας. Η νομιμότητα των σχετικών θέσεων που είναι τοποθετημένες είναι απόφαση του Δήμου  και με βάση τα όσα εμείς γνωρίζουμε  έχουν υπογραφεί και σχετικές συμβάσεις μίσθωσης της εκμετάλλευσης τους και ο Δήμος εισπράττει το ανάλογο  μίσθωμα. Καμία παράνομη διαφημιστική θέση δεν χρησιμοποιούμε  εκτός εάν έχομε «παρασυρθεί» εκτός αν και οι νόμοι είναι «παράνομοι»!

Σας παραθέτουμε την σχετική νομοθεσία με βάση την οποία ο Δήμος Ηλιούπολης μας διέθεσε τις σχετικές  διαφημιστικές θέσεις.

Νόμος 3023/2002 στο άρθρο 9 γράφει:

Άρθρο 9
Χώροι υπαίθριας προβολής πολιτικών μηνυμάτων
1. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού καθορίζουν με απόφασή τους , που εκδίδεται μέσα σε ένα (1) μήνα από τον ,κατά την παρ.1 του άρθρ. 3 του Ν.2946/2001 (ΦΕΚ224Α) , καθορισμό χώρων για υπαίθρια διαφήμιση , ειδικότερους χώρους για την προβολή μηνυμάτων από τα πολιτικά κόμματα , τις μαθητικές , φοιτητικές , συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις , καθώς και τις ενώσεις προσώπων που δεν επιδιώκουν κερδοσκοπικούς σκοπούς , και σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) της συνολικής επιφανείας των χώρων , που έχουν καθοριστεί , νομίμως για προβολή υπαίθριας διαφήμισης στον οικείο Ο.Τ.Α. Με όμοια απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου καθορίζεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις χρήσεως των χώρων..
2. Η διάθεση των χώρων της παραγρ. 1 γίνεται αναλογικά και επί ίσοις όροις , για την χρήση τους δεν απαιτείται άδεια από οποιαδήποτε αρχή και δεν καταβάλλεται στον οικείο Ο.Τ.Α. τέλος διαφήμισης ή αποζημίωση χρήσης.
3. Κατά την περίοδο βουλευτικών εκλογών , Νομαρχιακών , δημοψηφίσματος , τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια υποχρεούνται , μέσα σε προθεσμία τεσσάρων (4) ημερών από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών ή του δημοψηφίσματος ή τριάντα (30) ημερών πριν από την διεξαγωγή των Νομαρχιακών , δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, να διαθέτουν με απόφασή τους στα κόμματα ,στους συνασπισμούς και συνδυασμούς υποψηφίων για την προεκλογική προβολή τους , όλους τους χώρους που καθορίστηκαν σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 2946/2001 (ΦΕΚ224 Α’ ), για την προβολή υπαίθριας διαφήμισης στον οικείο ΟΤΑ.
Στην περίπτωση αυτή αναστέλλεται η ισχύς των συμβάσεων μισθώσεως των χώρων αυτών και μειώνεται ανάλογα το μίσθωμα.. … !

Επί του  παραπάνω νόμου εκδόθηκε  και η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών  υπ΄αριθ.πρωτ. 45635 /10/8/10 που κάνει σαφή αναφορά στη παραπάνω διαδικασία στη παράγραφο 6. και που αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει την ισχύ του νόμου.

Εκτιμάμε την ευαισθησία σας για την εφαρμογή των νόμων  , διερωτόμαστε όμως για την επιλογή σας να αναφερθείτε στην συγκεκριμένη διαφημιστική Ρακέτα  που είναι καθόλλα νόμιμη , ενώ δεν διαπιστώσατε την ανάρτηση εκατοντάδων πανώ και άλλων χιλιάδων  παράνομων αφισών  στην Πόλη..

Γραφείο Τύπου

28.10.10

Σημείωση δική μου: Στο αρχείο word που μου εστάλη υπήρχαν και φωτογραφίες που εικονίζουν τους αντιπάλους του κ. Πανταζόπουλου να διαφημίζονται σε πανό. Δυστυχώς, για να τις δημοσιεύσω πρέπει να μου σταλούν σε χωριστό αρχείο εικόνας.

UPDATE: Οι φωτογραφίες μου εστάλησαν σήμερα το πρωί και τις τοποθέτησα στο κείμενο, με τον τρόπο που υπήρχαν στο αρχείο .doc.

 

6 Comments

 1. Αγαπητέ κ. Πανταζόπουλε,

  Έχετε υπόψη σας τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; Έχετε υπόψη σας δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγορεύουν την υπαίθρια διαφήμιση; Έχετε υπόψη σας την υπ’ αριθμ. 4422/Εγκ.9/13-11-2009 εγκύκλιο του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Αν όχι, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.illegalsigns.gov.gr

  Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι σε ρακέτες σαν κι αυτές που βαφτίσατε νόμιμες έχουν σκοτωθεί άνθρωποι;

 2. Kατ’ αρχήν πρέπει να δημοσιεύσεις τις εικόνες μόλις τις λάβεις.
  Θα φαίνεται πεντακάθαρα και ο Βαλασσόπουλος.
  Που ΕΙΝΑΙ παράνομος όσο και ο Πανταζόπουλος.
  Δηλάδή εχει την άδεια του δήμαρχου απ οτι καταλαβαίνω.
  Δεύτερον στην απάντηση λέει οτι βάσει κάποιου νόμου ειναι αυτές οι πινακίδες «νόμιμες».
  Δεν τις βαφτίζει ο κ.Πανταζόπουλος, απαντά με νόμους.
  Τι ισχύει ;
  Ο νόμος ή οι αποφάσεις του ΣΕ ;

  Το θέμα δεν θα ειχε πάρει την μορφή που πήρε αν δεν έβαζες το προηγούμενο με τίτλο
  «υποψήφιος διαφημίζεται σε παράνομες πινακίδες»
  Δηλαδη ειχες σκοπό καθαρά να πλήξεις τον υποψήφιο αυτόν και οχι άλλους, μεταξύ των οποίων και ο εκλεκτός με χρίσμα απο το κόμμα του.

  Ποιός ο σκοπός του illegalsigns ?
  Να προβάλλει τις παρανομίες.
  Μήπως ομως κάνετε κατάχρηση και το χρησιμοποιείτε για άλλους σκοπούς ;
  Ετσι σας λένε να κάνετε μέσα απο το κόμμα ; Ποιοί ; Οι Βαλασσόπουλοι ; οι Τζουμάκες ;
  Να τους χαίρεστε.

  Ειμαι ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ εδω και δεκαετίες.
  Με αυτά που βλέπω θέλω να πάψω να είμαι.

  Καλή συνέχεια … αν και δεν θα ειναι καλή.

  ΥΓ. Δεν ψηφίζω καν στην Ηλιούπολη αν σκέφτεσαι αυτο που σκέφτηκες.

  1. Πρώτον δε δέχομαι τον ενικό σας, ούτε την ανωνυμία, ούτε και την ΑΠΕΙΛΗ περί συνέχειας που δε θα είναι καλή. Αν είχατε αξιοπρέπεια θα μου απευθυνόσασταν με το όνομά σας, όπως κάνω κι εγώ. Δημοσιεύω το ανώνυμο, απειλητικό σχόλιό σας μόνο και μόνο για να δουν οι αναγνώστες, τί μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος που επισημαίνει παρανομίες. Δεν παίζω κανένα παιχνίδι, για κανέναν, και κανείς δεν μου υποβάλει τί θα γράψω. Αυτά που λέτε, γιατί δε με γνωρίζετε, δείχνουν τί είστε εσείς. Ο αγώνας μου για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ -αυτό το γνωρίζουν δεκάδες άνθρωποι που με παρακολουθούν εδώ και χρόνια. Είμαι στο πλευρό των ανθρώπων που έχασαν εξαιτίας αυτής της παρανομίας τα παιδιά τους και καταγράφω το πρόβλημα όπου κι αν εμφανίζεται, όποιος κι αν το προκαλεί. Τη συγκεκριμένη καταγγελία να καταλάβετε μου την επισήμανε αναγνώστης. Δε γνωρίζω ούτε τον κ. Πανταζόπουλο, ούτε γνωρίζω τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί, ούτε γνωρίζω κάποιον στο Δήμο Ηλιούπολης, ούτε άλλον υποψήφιο, ούτε κι απλό δημότη ή ψηφοφόρο. Δεν γνωρίζω επιπλέον ούτε ποιός είστε, ούτε και τον υποψήφιο που υποστηρίζετε. Απ’ τον τρόπο που τον υπερασπίζεστε πάντως δε νομίζω ότι μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Θα μπορούσατε να είχατε απαντήσει στην ανάρτησή μου με άλλο τρόπο: δεν είμαστε όλοι διεφθαρμένοι, άτιμοι και δόλιοι.

  2. @aparamylos:
   Μάλιστα. Δηλαδή το πρόβλημα σύμφωνα με την οπτική σας έγκεται στο ποιός είναι περισσότερο παράνομος;

 3. «διερωτόμαστε όμως για την επιλογή σας να αναφερθείτε στην συγκεκριμένη διαφημιστική Ρακέτα που είναι καθόλλα νόμιμη» – ας πάει ο κύριος να δεί την ενότητα «Συχνές ερωτήσεις» στο http://illegalsigns.gov.gr αφού δεν γνωρίζει το νόμο (ΚΟΚ αλλά και νόμος περί υπαίθριας διαφήμισης, με ΚΟΚ τον πιο σημαντικό)

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.