Το μνημείο της παράνομης διαφημιστικής πινακίδας



Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποξηλώσεων, την απέσυρε η ίδια η εταιρεία. Διαφήμιζε τη Vodafone. Την είχαν ήδη δει χιλιάδες άνθρωποι. Σήμερα στέκεται μόνο η βάση της, άδεια, αγέρωχη, να μας θυμίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχει αυτό που λέμε πάντα η «πισινή». Τί θα σκέφτεται άραγε ένα ξένος όταν βλέπει αυτή τη μεταλλική κατασκευή; Θα αναρωτιέται σε τί χρησιμεύει, κι είμαι βέβαιος ότι οι απαντήσεις του θα τελειώνουν με ερωτηματικό. Όπως και οι δικές μας. Με τη διαφορά ότι εμείς ξέρουμε. Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα τίποτα δε λύνεται οριστικά. Αυτή η υπεμεργέθης βάση, θα εξακολουθήσει πιθανώς να χάσκει σαν ξένο, σκοτεινό, ανοίκειο στοιχείο στην Κηφισίας, όπως και πολλές άλλες, σε ταράτσες και ιδιωτικούς χώρους, περιμένοντας να ξαναχρησιμοποιηθεί, όταν πιαθα  έχει ατονήσει πλήρως το ενδιαφέρον όσων προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο. Βρίσκεται μπροστά απ’ το Golden Hall κι είναι ένα παράδοξο μνημείο καταναλωτισμού. Το μνημείο της παράνομης διαφημιστικής πινακίδας.

2 Comments

  1. Να, αυτό ακριβώς εννοούσα σε προηγούμενο post.

    Η σιδερένια βάση αναμένει…Τί ακριβώς δεν ξέρουμε ακόμα. Τον επόμενο νόμο που θα ξανα-νομιμοποιήσει την υπαίθρια διαφήμιση? Το επόμενο θύμα που θα πέσει επάνω στον ορθό σιδερένιο όγκο της? Τους επόμενους ακτιβιστές που θα χρησιμοποιήσουν μπουλντόζες???

    Το μνημείο αυτό ανήκει στο μετα-σουρεαλιστικό κίνημα (post-surealism) που ιστορικοί αναφέρουν ότι άνθισε στην Ελλάδα στα τέλη του 20ου και τις αρχές του 21ου αιώνα.
    Πιθανός τίτλος έργου: «Μισες Δουλειές»

    την καλημερα μου
    δ.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.