Ιδέα για ραδιοφωνικούς παραγωγούς και σταθμούς σχετικά με την Οδική Ασφάλεια

Καθώς η χώρα μας εξακολουθεί να είναι στις πρώτες θέσεις των θυμάτων από τροχαία συμβάντα, και το ραδιόφωνο να έχει μεγάλη επιρροή και διεισδυτικότητα ανάμεσα στους οδηγούς, προτείνω στους παραγωγούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να εντάξουν στις εκπομπές και στη ροή τους το μήνυμα της οδικής ασφάλειας.

Τα τροχαία είναι η πρώτη αιτία θανάτου στις ηλικίες 15-24, και στη χώρα μας εξαφανίζουν κάθε χρόνο ένα χωριό 2.000 κατοίκων. Τα τροχαία είναι μια τεράστια πληγή, ψυχολογική, ηθική, κοινωνική και οικονομική. Έχοντας στα χέρια μας ένα τόσο δυνατό μέσο, είναι ύβρις να μην το αξιοποιούμε.

Σε πρώτη φάση μπορούν να ευαισθητοποιηθούν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί, να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλο θέμα είναι η οδική ασφάλεια, και σταδιακά να την εντάξουν στην αφήγησή τους. Σε δευτερη φάση μπορούν να γίνουν πιο οργανωμένες δράσεις, εκπομπές, συζητήσεις, σποτ, που θα θέτουν το θέμα σε όλες τις βάσεις του.

Αν σας ενδιαφέρει η ιδέα μου επικοινωνήστε μαζί μου να την συζητήσουμε.

manolis[at]andriotakis.gr

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.