Προνομιακή χρήση της Δημόσιας τηλεόρασης

Είδα χθες το βράδυ την εκπομπή NETWEEK με την κ. Έλλη Στάη στη ΝΕΤ -και δεν ήταν η πρώτη φορά. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ότι απ’ την πλευρά των δημοσιογράφων καλούνται τα ίδια πρόσωπα. Έχω μετρήσει τουλάχιστον 3 φορές την παρουσία των κ.κ. Κύρτσου και Φελέκη για παράδειγμα, κι αναρωτιέμαι ποιό είναι το κριτήριο της πρόσκλησης των ίδιων δημοσιογράφων ή ακόμα και των ίδιων σχολιαστών. Έχουν κάποια αποκλειστική σύμβαση εμφάνισης στην εκπομπή οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ή απλά προτιμούνται απ’ την παραγωγή γιατί είναι έγκριτοι; Το γεγονός ότι κάτω απ’ τους τίτλους τους αναφέρονται οι ιστοσελίδες και οι εφημερίδες τους, δε συνιστά άραγε διαφήμισή τους; Το ότι καλούνται οι ίδιοι δε μπορεί παρά να μας βάζει σε σκέψεις. Δεν υπάρχουν άραγε άλλοι δημοσιογράφοι στη χώρα ώστε να φιλοξενηθούν στο δημόσιο κανάλι; Πώς μπορούν κάποιοι να το χρησιμοποιούν προνομιακά; Η δημόσια τηλεόραση πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους. Υπάρχουν δεκάδες κι ίσως εκατοντάδες δημοσιογράφοι που θα μπορούσαν να κάνουν ερωτήσεις στα πολιτικά κι άλλα πρόσωπα που καλεί η δημόσια τηλεόραση. Γιατί δεν καλούνται ποτέ; Γιατί καλούνται τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα; Η δημόσια τηλεόραση πληρώνεται απ’ όλους τους πολίτες, κι ανήκει σε όλους τους πολίτες, όχι σε μια χούφτα προνομιούχων.

Νομίζω ότι η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να δώσει απαντήσεις σ’ όλα αυτά.

5 Comments

  1. Συμφωνώ. Επιπλέον να ρωτήσω: με τα νέα Κόμματα και τα νέα Πρόσωπα στην Πολιτική τι γίνεται; Πότε θα αρχίσουμε να ακούμε γι’ αυτούς; Μετά την «πλύση εγκεφάλου» που δεχόμαστε με τους παλιούς, που μας «αγανάκτησαν», που μας «έκλεψαν τα ταμεία», που μας «ξεπούλησαν», που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, που δεν τους θέλουμε, που τους μουτζώνουμε-γιαουρτώνουμε κλπ. ; Αν είναι μετά από όλα αυτά να συνεχίσουμε προεκλογικά να βλέπουμε και να ακούμε αυτούς τους ίδιους πάλι -για να επιλέξουμε- να το ξέρω -Εγώ τουλάχιστον – να την κλείσω πια τη ρημαδοτηλεόραση!

  2. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΙΑ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΕΡΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΧΟΛΕΣ ΔΙΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.

  3. Η δημόσια τηλεόραση μπορεί να είναι απαραίτητη για κάποιους λόγους, όπως και τόσα άλλα πράγματα, εφόσον όμως εκπληρώνει το σκοπό της ύπαρξής της. Και αυτό είναι κάτι που αμφισβητείται εδώ και πολύ καιρό. Προσωπικά με την παρέμβασή μου νωρίτερα αναφερόμουν στην κατευθυνόμενη τηλεόραση γενικότερα. Το πρόβλημά μου είναι ότι η τηλεοπτική ειδησεογραφία δεν αποτελεί καθαρή πηγή ενημέρωσης και, τελευταία έχω την αίσθηση ότι «παίζουν» όπως ακριβώς και οι τρομεροί πολιτικοί μας: μια τα λένε «έτσι» και μια «αλλιώς» ανάλογα με την τάση και τις επιδιώξεις της συγκεκριμένης εποχής. Δε βρίσκω συνέπεια σε όλο αυτό και δεν πιστεύω πια.

Σχόλια

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.