«Ζούμε κατά τύχη»

Ο Μανώλης Σταυρουλάκης, πατέρας ενός νέου που έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα, ανακαλύπτει στα συρτάρια δημόσιων υπηρεσιών μια βόμβα. Στις 10 Μαρτίου 2009, τα ξημερώματα, μια διαφημιστική πινακίδα ξεκολλά απ’ τη θέση της, και πέφτει στο οδόστρωμα της Αττικής Οδού, μέσα στα όρια του Δήμου Παιανίας. Από τύχη η πινακίδα δεν καταλήγει σε διερχόμενο αυτοκίνητο. Από τύχη δεν θρηνούμε σήμερα κάποιο θύμα. Χρειάζεται να περάσουν 2 και πλέον μήνες, μέχρι η Αττική Οδός Α.Ε., να στείλει μια επιστολή στην Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Παιανίας, το ΥΠΕΧΩΔΕ, την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Τροχαία Αττικής Οδού, το αστυνομικό τμήμα Παιανίας, το Συνήγορο του Πολίτη και τις Αττικές Διαδρομές, ζητώντας την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος της Αττικής Οδού. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Αττική Οδός Α.Ε. ζητά την άμεση απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονται κατά μήκος της Αττικής Οδού, εκτός του Κυρίου Έργου Παραχώρησης της Αττικής Οδού (ήτοι εκτός της περίφραξης του αυτοκινητοδρόμου), οι οποίες δεν τηρούν τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 11 του Ισχύοντος Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας Ν. 2696/1999 ως τροποποιήθηκε με τους Ν.3534/2007 και 3542/2007 καθώς και του Ν.2946/2001 περί υπαίθριων διαφημίσεων ως τροποποιήθηκε δυνάμει του Ν.3212/2003) αποστάσεις από τους οδικούς άξονες των κλάδων του αυτοκινητόδρομου και ως εκ τούτου είναι παράνομες. Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει: δεδομένου του επείγοντος χαρακτήρα του θέματος, λόγω του ότι η ύπαρξη των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων συνιστά απειλή για την ασφάλεια της κυκλοφορίας των χρηστών της Αττικής Οδού, παρακαλείστε όπως προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση των διαφημίσεων που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου σας (…)

Στο ίδιο έγγραφο η Αττική Οδός Α.Ε. επισημαίνει ότι από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός από την κατάπτωση της παρανόμως τοποθετημένης πλησίον της Αττικής Οδού διαφημιστικής πινακίδας της εταιρίας Master. atiki 1atiki 2

Μέχρι χθες υπήρχε ο κίνδυνος να πέσουμε επάνω σε κάποια παράνομη διαφημιστική πινακίδα. Σήμερα υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η πινακίδα επάνω μας…

Posted In:

4 Comments

 1. Δυστυχώς φίλε μου έτσι είναι τα πράγματα.

  Ένα ολόκληρο κράτος από την επανάσταση και μετά στηρίχθηκε στο κατά τύχη, στο παραλίγο, στο θα γίνει, στο θα δούμε, στο κάποιος άλλος φταίει….μεγάλη η λίστα της ανευθυνότητας.

  Αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και δυστυχώς εμείς οι πολίτες φέρουμε μεγάλη ευθύνη.

  Όλο το σύστημα λειτουργεί γνωρίζοντας ότι ο πολίτης δεν αντιδρά και όταν λέω δεν αντιδρά, δεν εννοώ με πορείες και κραυγές, εννοώ έξυπνα, μεθοδικά και με σχεδιασμό.

  Όπως κατά καιρούς έχω πει, εμείς είμαστε το σύστημα κι όσο δεν ξυπνάμε τόσο θα γινόμαστε αυτόκλητοι υπερασπιστές του και κατά συνέπεια όλα τα σοβαρά θέματα που χρίζουν υπευθυνότητας και σοβαρότητας θα αφήνονται στην τύχη.

  Όντως κατά τύχη ζούμε και υπάρχουν άπειρα παραδείγματα για να στηρίξουν αυτη την φράση…λέω όμως, μήπως είναι καιρός να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας?

 2. Σε 5 δις χρόνια [περίπου] αυτή η ιστορία που λέγεται πλανήτης γη, φαινόμενο ζωής, άνθρωπος, πολιτισμός κλπ θα έχει τελειώσει οριστικά, λόγω ανωτέρας [αστρονομικής] βίας.
  Δες για μια πρόχειρη εισαγωγή
  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1022794&lngDtrID=252
  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1022339&lngDtrID=252
  http://en.wikipedia.org/wiki/Betelgeuse#cite_note-EarthskyOrg-18
  Στον σχετικά κοντινό μας Betelgeuse η τελευταία πράξη ίσως έχει ήδη αρχίσει.
  Αυτό αφ΄ενός.
  Το γιατί τώρα κάποιοι φροντίζουν να μικρύνουν αυτό τον χρονικό ορίζοντα των 5 δις ετών είναι ίσως ένα θέμα για συζήτηση.
  Λες να διακατέχονται από αστρονομικό άγχος ??
  Μια και θα τελειώσει έτσι και αλλιώς, ας το τελειώνουμε μια ώρα αρχήτερα ??
  Δυστυχώς στον Sigmund Freud δεν υπάρχουν παραπομπές στην διαπλανητική κοιτίδα που μας έρριξε στη σέντρα σκεπτόμενους και, από κει και πέρα, όποιον πάρει ο χάρος.
  Βέβαια οι μάγκες του μεσοπολέμου ήξεραν πολύ καλά ότι όλα θέλουν τον τρόπο τους, όλοι θέλουν το σχετικό καλόπιασμα, αλλιώς δε γίνεται τίποτα.
  Εξ ου και το ευφυέστατο
  πες μας βρε χάρε, να χαρείς το μαύρο σου σκοτάδι
  του μπάρμπα Γιάννη Παπαιωάννου.
  Αυτά για το αφ ετέρου.

 3. ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

  Ξέρει ο διαχειριστής αυτού του blog ή κάποιος από τους αναγνώστες του να με πληροφορήσει πόσοι θάνατοι έχουν σημειωθεί από την 1.1.2009 εν ώρα και τόπω εργασίας (εργατικά ατυχήματα);

  Και έχει την καλοσύνη ο διαχειριστής αυτού του blog να μου πει πόσα posts έχει αφιερώσει σε αυτούς τους θανάτους;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.