Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπόρος στις αποξηλώσεις παράνομων πινακίδων;

Με καμπάνια του ο Δήμος Αμαρουσίου εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής στις αποξηλώσεις παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, φτάνοντας -προκλητικότατα,  λες και απευθύνεται σε άσχετους- να ισχυριστεί ότι ακόμα και οι κινήσεις της κεντρικής εξουσίας ακολούθησαν το παράδειγμά του (!), πράγμα που δεν είναι καθόλου αληθές. Αν οποιοσδήποτε ακολουθούσε το παράδειγμα του εν λόγω Δήμου, το πρόβλημα δε θα λυνόταν ποτέ. Ο Δήμος Αμαρουσίου, όντως ξήλωνε αυτά τα τρία χρόνια παράνομες πινακίδες, αλλά ανεχόταν την ύπαρξη εκατοντάδων άλλων. Σε πολλά σημεία μάλιστα οι πινακίδες εμφανίζονταν ξανά στα ίδια σημεία -το έχω καταγράψει με την κάμερά μου. Επίσης, ο Δήμος Αμαρουσίου, εξακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια να συνεργάζεται με τις επιχειρήσεις της υπαίθριας διαφήμισης, εισπράτοντας ποσά για παράνομες πινακίδες. Σήμερα ωστόσο, που η κεντρική εξουσία, το υπουργείο Υποδομών, το γραφείο του Πρωθυπουργού και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, έχουν κινητοποιηθεί αποτελεσματικά, ο Δήμος θέλει να εμφανίζεται ως πρωτοπόρος. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος αυτός ουδέποτε καθάρισε την πόλη απ’ την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση, όπως το έκανε για παράδειγμα ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Τσίρος. Ο Δήμος λοιπόν, μπορεί να ισχυρίζεται ότι πρωτοπόρησε στις αποξηλώσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι πρωτοπόρησε στη διαιώνιση του προβλήματος.

3 Comments

  1. Αν είχε ημερομηνία και ήταν «λάθος»; Από που θα επιβεβαιωνώταν; Σε κάθε περίπτωση, κάντε μια βόλτα στην Λ.Κηφισίας, όπου δεν υπάρχει ούτε δείγμα από πινακίδα. Κι όχι φυσικά επειδή ξύπνησε μια μέρα ο Σηφουνάκης κι άρχισε τις αποξηλώσεις. Από το 2007 αυτό κάνει ο Πατούλης. Το να φέρνει κάποιος το παράδειγμα του Γαλατσίου, που έχει μόνο την Βεϊκου ως οδικό άξονα, είναι ατυχέστατο…

    1. Κοιτάξτε, υπάρχουν ντοκουμέντα που δείχνουν ότι οι πινακίδες εξαφανίστηκαν οριστικά όταν ενεπλάκη το Υπουργείο Υποδομών. Μέχρι εκείνη την ημέρα ο Δήμος Αμαρουσίου ξήλωνε πινακίδες κι εκείνες ως δια μαγείας εμφανίζονταν ξανά. Επιπλέον, συνέχιζε να εισπράτει απ’ αυτές τις παράνομες πινακίδες. Και η Κηφισίας ένας δρόμος ήταν, αλλά ήταν γεμάτος πινακίδες (μέχρι τις 26 Απριλίου που κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών).

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.