Έκθεση επιθεώρησης ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για την υπαίθρια διαφήμιση στο δήμο Αμαρουσίου

Είναι το δεύτερο πόρισμα, η δεύτερη έκθεση του σώματος των ελεγκτών κι επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης που εκδίδεται τα τελευταία χρόνια για το συγκεκριμένο δήμο και για το συγκεκριμένο θέμα. Απ’ το προηγούμενο όμως πόρισμα του 2007 έως σήμερα, φαίνεται να μην έχει γίνει μεγάλη πρόοδος στον εν λόγω δήμο. Το πόρισμα αφορά το δήμο Αμαρουσίου, την τρέχουσα διοίκησή του, σε σχέση με τις διαφημιστικές πινακίδες. Όποιος γνωρίζει ανάγνωση θα καταλάβει ότι πρόκειται για μια έκθεση καταπέλτη. Καθώς το κείμενο μιλά από μόνο του, δε θα προσθέσω πολλά σχόλια. Δεν το ανεβάζω ολόκληρο για λόγους οικονομίας. Απ’ το κυρίως σώμα της έκθεσης (εκτός απ’ το εξώφυλο και τις προτάσεις στο τέλος) δημοσιεύω δύο σελίδες που αφορούν στις εισπράξεις του Δήμου και στα πρόστιμα, και όλα τα συμπεράσματα.

Παρακάτω φαίνεται ότι μέχρι και τις 31/12/2008 εισπράτονταν χρήματα μιας παράνομης σύμβασης.

Εδώ φαίνεται ότι τα ανείσπρακτα πρόστιμα ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις των ελεγκτών. Τα συμπεράσματα δικά σας.

1 Comment

 1. Δεν είσαι απολύτως ακριβής. Το πόρισμα αφορά ΚΑΙ την προηγούμενη διοίκηση Τζανίκου (έως 01-01-2007) ΚΑΙ την τρέχουσα διοίκηση Πατούλη (από 1-1-2007).

  Η υπογραφή της παράνομης σύμβασης έγινε στις 20-12-2006, επί διοίκησης Τζανίκου. Από μια διοίκηση δηλαδή που σε 11 μέρες αποχωρούσε! Γιατί άραγε?

  Σε ότι αφορά τις εισπράξεις από την παράνομη σύμβαση, αυτές γίνονταν έως και 31-10-2008, και όχι έως 31-12-2008. Ίσως ανεπαίσθητη λεπτομέρεια, αλλά οφείλουμε να είμαστε ακριβείς.

  Η επόμενη σελίδα, όπως σωστά επισημαίνεις, αναφέρεται στα ανείσπρακτα πρόστιμα και την ελλιπή ενημέρωση από την ΔΕΕΔΑ.

  Στα συμπεράσματα της έκθεσης τέλος αναφέρεται σαφώς ότι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων περί καθορισμού θέσων τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων ήταν ΟΛΕΣ παράνομες στην πριν την 1-1-2007 περίοδο και ΟΛΕΣ νόμιμες στην μετά την 1-1-2007 περίοδο.
  Υπάρχουν βεβαίως, σε ότι αφορά την τρέχουσα διοίκηση, καθυστερήσεις στην κοινοποίηση των αποτελεσμάτων και υστέρηση στην είσπραξη των προστίμων. Επίσης, στην επιθεώρηση που διενεργήθη στις 10-3-2010 διαπιστώθηκε «μεγάλος αριθμός παράνομων διαφημιστικών πλαισίων σε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ χώρους». Προφανώς, η δημοτική αρχή πρέπει να προβεί σε αποξήλωση αυτών, επιβάλλοντας το κόστος αυτής στους υπαιτίους, καθώς και τα αναλογούντα πρόστιμα. (Τι έχει γίνει άραγε από τότε?)

  Το συμπέρασμα σου επομένως ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στον εν λόγω δήμο από το 2007 έως σήμερα είναι αστήρικτο. Καμία πρόοδος όταν όλες οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων (περί καθορισμού θέσων) προ της 1-1-2007 ήταν παράνομες και όλες μετά την 1-1-2007 νόμιμες??? Μήπως ο (δίκαιος) ζήλος σου για την επίτευξη του προσδοκόμενου απ΄όλους αποτελέσματος, σε κάνει λίγο άδικο και ισοπεδωτικό? Προφανώς η τρέχουσα διοίκηση απέχει αρκετά από την τελειότητα. Η ισοπέδωση όμως δεν είναι ούτε γόνιμη, ούτε δίκαιη, ούτε αποτελεσματική, ούτε ενθαρρυντική των όποιων, ατελών έστω, προσπαθειών.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.