Υποψήφιοι βουλευτές στα Social Media

Update: Να προσθέσω έναν ακόμα υποψήφιο που έχει κάνει ιδανική χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, τον @constantnos.

Το Διαδίκτυο εκθέτει μια σειρά από επαγγέλματα που παραδοσιακά έκαναν πάντα τις εκλογές εμποροπανήγυρη.

Δεν χρειάζονται αφίσες στους δρόμους, δεν χρειάζονται διαφημιστικά έντυπα, δεν χρειάζονται καν πολλές οφλάιν προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Όταν ο υποψήφιος μπορεί να έχει τα δικά του Μέσα, το δικό του μπλογκ, το δικό του κανάλι, τα δικά του Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν χρειάζεται κανέναν “επαγγελματία” σύμβουλο να του πει τί θα κάνει, κανέναν δημοσιογράφο να τον καλέσει σε κάποιο περίοπτο πάνελ. Εδώ, ακόμα και τα λάθη επιτρέπονται. Αρκεί κάποιος να μη μασκαρεύεται και να μην ποζάρει.

Αυτό που πραγματικά χρειάζεται στο Διαδίκτυο ένας υποψήφιος είναι την αυθεντική φωνή του.

Η πιο αξιόπιστη διαφήμιση είναι οι θέσεις του και η διαφάνειά του σε σχέση με το ποιός είναι. Οι νοήμονες πολίτες θα αντιληφθούν τη διαφορά και θα τον/ην επιβραβεύσουν.

Δεν χρειάζεται επιτελείο ειδικών, ούτε εκστρατευτικό σώμα. Ο υποψήφιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης χρειάζεται χρόνο, που δεν τον έχει συνήθως, και εθελοντές που πιστεύουν σ’ αυτόν για να τον βοηθήσουν σε τεχνικά θέματα.

Ουσιαστικά θέλει βοηθούς και συνοδοιπόρους. Πρέπει να πείθει για τις ιδέες του και να θέτει τις ιδέες του σε κυκλοφορία, με λίγα λόγια να ξέρει πώς να τις συζητά. Από εκεί και πέρα είναι θέμα αποδοχής όχι μόνο των ιδεών αλλά και του χαρακτήρα του. Ο υποψήφιος βουλευτής χρειάζεται πάνω απ’ όλα να είναι ειλικρινής, να μη φοβάται να εκθέσει τις απόψεις του, να είναι δηλαδή αυθεντικός.

Στο Twitter παρακολουθώ τη @renadourou , τον @mmatsaganis, τoν @gregoryfarmakis, οι οποίοι είναι υποψήφιοι με διαφορετικά κόμματα αλλά πολιτεύονται με το ίδιο ήθος. Δε θέλω να αδικήσω άλλους υποψηφίους που διεκδικούν την ψήφο του κόσμου, αυτούς τους ανθρώπους τους παρακολουθώ καιρό και μου έχουν έλξει ο καθένας με διαφορετικό τρόπο το ενδιαφέρον. Υπάρχουν κι εν ενεργεία βουλευτές, όπως η @evakaili για παράδειγμα που χρησιμοποιεί εξίσου καλά και σοβαρά το εν λόγω μέσο. Οι άνθρωποι αυτοί γράφουν στα μπλογκ τους εδώ και πολύ καιρό, συζητούν, διαφωνούν με άλλους πολίτες και συμμετέχουν σε γόνιμες δημόσιες αντιπαραθέσεις. Δεν έχω δει ακόμα τον μπλόγκερ που πολιτεύεται με χιούμορ και φαντασία, αλλά αυτό θα πάρει μάλλον περισσότερο χρόνο. Ήδη η παρουσία αυτών των ανθρώπων κι ο τρόπος με τον οποίο φέρονται και συνομιλούν με τον κόσμο είναι μια τεράστια πρόοδος, γιατί διέπεται από συνέχεια, σοβαρότητα, αυθεντικότητα, και δεν είναι μόνο προεκλογικό πυροτέχνημα. Νομίζω ότι δίνουν έτσι στους πολίτες μια ευκρινέστερη εικόνα του ποιοί είναι και τί πρεσβεύουν, συμβάλλουν σ’ ένα πολύ πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα και εμβαθύνουν στα διακυβεύματα των καιρών μας.

Τώρα πρέπει κι εμείς οι πολίτες ν’ αρχίσουμε με ωριμότητα να κάνουμε τις επιλογές μας.

2 Comments

  1. Μανώλη και γώ κατά σύμπτωση τους ίδιους υποψηφίους ακολουθώ στα social media, το Γρηγόρη Φαρμάκη πολύ πρίν γίνει υποψήφιος. Ιδιαίτερα αναφέρω τη Ρένα Δούρου που δεν ξέρω άν χειρίζεται μόνη το λογ/σμό της ή οχι αλλά μου έχει κάνει εντύπωση το ήθος, οι γνώσεις, η αμεσότητα και η ανυπαρξία των ξύλινων τσιτάτων αριστεράς….

  2. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ&ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΑΣ..ΝΟΜΙΖΩ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ,ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ&ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ..ΠΑΡΟΤΙ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ..ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΑ ΚΑΙΛΗ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΙΔΙΑ..ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ,ΑΠΛΑ,ΑΛΗΘΙΝΑ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ..&ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ,ΑΚΟΜΑ&ΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ,ΕΧΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ&ΥΦΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ..ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ&ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ..ΛΟΓΙΚΟ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ..&ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!ΜΑΚΑΡΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ,ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟ DER SPIEGEL ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΛΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011!!ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΗΤΑΝ ΩΡΙΜΗ,ΔΙΟΡΑΤΙΚΗ&ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ»ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ» ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ& ΝΑ «ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ» ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΡΙΟ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΜΜΕ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ&ΚΥΡΟΥΣ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΒC,TO SKY NEWS&TO CNBC!!ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙΛΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΝΟΡΒΗΓΙΑ,ΙΡΛΑΝΔΙΑ,ΑΜΕΡΙΚΗ,ΙΑΠΩΝΙΑ,ΙΡΑΝ,ΜΕΧΡΙ&ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ!!ΤΥΧΑΙΟ;;!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ…ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ BUSINESS INSIDER KANEI ΛOΓΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΛΟ..ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ,ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ&Η ΝΕΑΡΟΤΕΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!!!ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ&ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ&ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ,ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ!!ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.