Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων

Την Κυριακή 18 Νοέμβρη, στις 4 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» οργανώνει, για τέταρτη χρονιά στην Αθήνα, εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων. Φέτος συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Light of Hope», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων (FEVR), που προσπαθεί να φωτίσει το ζήτημα μπροστά στα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών.

Ας είμαστε όλοι εκεί. Μαζί!

Με μια φωτογραφία αυτών πού χάσαμε. Με ένα λουλούδι. Με ένα κερί.

Η ημέρα αυτή είναι δική τους. Σε μια πολιτεια και μια κοινωνία που προτιμά να κρύβει  κάτω απ  το χαλί το πρόβλημα σαράντα χιλιάδων θανατων από το 1990 μέχρι σήμερα από τροχαία εγκλήματα  η παρουσία μας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης είναι το στοιχειώδες που έχουμε να κάνουμε.

Αν και η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε επίσημα την Ημέρα Μνήμης τον Δεκέμβρη του 2011 ( ΕΔΩ ) αυτό δεν είχε καμιά θετική συνέπεια στην πολιτική που ακολουθείται για την Οδική Ασφάλεια. Σειρά μέτρων που επιδεινώνουν την κατάσταση πάρθηκε από τότε μέχρι σήμερα με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόφαση του κοινοβουλίου που ουσιαστικά καταργεί τις αποζημειώσεις που όφειλε να δώσει στα Θύματα τροχαίων και τις οικογένειες τους το Επικουρικό κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών. Είναι αυτή η λογική, αυτή η πολιτική που έχει οδηγήσει την χώρα μας στην χειρότερη θέση σε αριθμό θανάτων και τραυματισμών από τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 4μμ και θα κρατήσει αρκετές ώρες. Για τρίτη συνεχή χρονιά θα είναι μαζί μας και οι Ποδηλάτες που οργανώνουν Ποδηλατοπορεία «Μνήμης και Διεκδίκησης» που θα ξεκινήσει στις 3.30 από το πεδίο του Άρεως και θα καταλήξει στο Σύνταγμα. Μαζί μας θα είναι επίσης και άλλες κινήσεις ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου όπως η ΠΕΖΗ, οι Μαμάδες  στο Δρόμο και οργανώσεις που υποστηρίζουν μια διαφορετική αντίληψη και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων στην οδική κυκλοφορία όπως ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙΣ, οι Φίλοι της Φύσης και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Περισσότερα για τις εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο μπορείτε να δείτε στο www.worlddayofremembrance.org

ΡΟΔΟΣ

Οργανωτής  «ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου», μέλος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR), μέλος του SOSTE.

14, 15 & 16 Νοεμβρίου: Εθελοντική Αιμοδοσία «Προσφέρω αίμα στη μνήμη αγαπημένων και φίλων μου» στο Γ. Ν. Ρόδου από τις 8:30 πμ έως 13:30 μμ

15,16,17 Νοεμβρίου: Δρώμενο στην πλατεία Κύπρου, διανομή εντύπου
15 Νοεμβρίου, Πέμπτη και ώρα 8:00 μμ, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου: Προβολή της εκπομπής Πρωταγωνιστές του Στ. Θεοδωράκη « Νεανικά Τροχαία Ατυχήματα» . Συγκεντρώνουμε σύριγγες 5ml & 10ml, γάντια μιας χρήσης για το Τμήμα των Επειγόντων και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του  Νοσοκομείου Ρόδου.
18 Νοεμβρίου, Κυριακή και ώρα 7:00 μμ, Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Επιμνημόσυνη Δέηση Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κκ Κυρίλλου.
Κατανυκτική Συναυλία «Προσευχές- Ψαλμοί από όλο τον Κόσμο».
-Τιμούμε όλους όσοι εργάζονται για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μιας τροχαίας σύγκρουσης (πληρώματα πυροσβεστικής, ασθενοφόρων, τροχαίας, γιατρών, νοσηλευτών κ.λ.π). Αναλυτικά:  ΕΔΩ

ΧΑΝΙΑ

Οργανωτές: η Περιφέρεια Κρήτης- ΠΕ Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά και ο Σύλλογος Αρωγής Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Άγιος Χριστόφορος».

Κυριακή 18 Νοεμβρίου.                                                                               8 πμ: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου στο Πάρκο «Χρήστος Πολέντας».                                                                     10:30πμ και 10:45πμ: Πορεία  Μνήμης  Παλαιών Αυτοκινήτων και Ποδηλατοδρομίας   και πορεία μνήμης μαθητών Δημοτικού.                              19:30 μμ: στο Πνευματικό  Κέντρο Χανίων καλλιτεχνικό πρόγραμμα από γνωστούς καλλιτέχνες  στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Πάρκο Ειρήνης & Φιλίας όπου θα γίνει τοποθέτηση και άναμμα κεριών στη μνήμη των θυμάτων.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου.                                                                               8:30πμ μεταφορά μαθητών από Σχολεία του Δήμου Πλατανιά στο Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων «Χρήστος Πολέντας»-  Αρχιερατική Παράκληση. Στη συνέχεια οι μαθητές  θα μεταφερθούν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης , στο Κολυμπάρι, για να παρακολουθήσουν προβολή οπτικο-ακουστικού υλικού που αφορά τροχαία δυστυχήματα. Θα μιλήσουν ο Νευροχειρουργός  κ. Α. Κρασουδάκης,και ο Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΥΟ Χανίων, κ. Μ. Λεράκη και Αξιωματικός της Τροχαίας. Αναλυτικά: ΕΔΩ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Πρόσκληση από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Επιμνημόσυνη Δέηση και Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελέσει η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως την Κυριακή 18/11/2012 από 7 έως 10πμ για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Κάθε 3η Κυριακή του Νοεμβρίου όλο και περισσότεροι και σε περισσότερα μέρη θα συναντιόμαστε.
Γιατί δεν θέλουμε να ξεχάσουμε.
Γιατί δεν θέλουμε να συνηθίσουμε.
Γιατί τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα.
Να είμαστε όλοι εκεί με μια φωτογραφία των ανθρώπων που χάσαμε και μετά το πέρας της δέησης θα πορευτούμε ειρηνικά στο κέντρο της πόλης μπροστά στο Δημαρχείο για να υψώσουμε τη Σιωπή μας όσο πιό δυνατά όσο πιό ψηλά!                                                                                                                                            Γιατί Γιατί όσοι χάθηκαν δεν είναι στατιστικοί αριθμοί αλλά πρόσωπα!   Πρόσκληση από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης στο χώρο Εκκλησιαστικού Μουσείου Ι.Μητροπόλεως για εθελοντική αιμοδοσία μέχρι 13:00                 Για να γίνει η Λύπη ΕΛΠΙΔΑ!                                                             Μαζί μας ο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» Πανελλαδικός Σύλλογος, η Ένωση Αστυνομικών Αλεξανδρούπολης και το Τμήμα Τροχαίας, η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Έβρου, ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Αλεξανδρούπολης.

ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΜΑΥΡΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΕΣ Μνήμης, Ελπίδας και Διεκδίκησης.

Στην μια πόλη μετά την άλλη -πάνω από δέκα μέχρι τώρα- οι τοπικές ποδηλατικές ομάδες οργανώνουν κινητοποιήσεις για την Ημέρα Μνήμης.

Δεν είναι μόνο ο μεγάλος αριθμός θυμάτων από το χώρο της ποδηλασίας που υπήρχε φέτος.

Είναι η απειλή που ο καθένας αισθάνεται στο δρόμο.

Είναι η πεποίθηση πως όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε το χώρο της κυκλοφορίας, το χώρο της Ζωής.

ΑΘΗΝΑ: ώρα 15:30μμ, Πεδίο του Άρεως, Ποδηλατ-ισσ-ες.                    

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ώρα 11:30πμ, Λευκός Πύργος, Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης                                                                                                                   

ΛΑΡΙΣΑ: ώρα 11.30πμ, Κεντρική Πλατεία,   Ποδηλάτες Λάρισας

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ώρα 9.30πμ, Κεντρική Πλατεία, Γύρος Παμβώτιδας, ΟΦΠΙ

ΚΕΡΚΥΡΑ: ώρα 11:30πμ , Πεντοφάναρο, Ορθοπεταλειά Κέρκυρας

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ώρα 11:30πμ, Σπαθί,  

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  ώρα 11:30πμ,Πάρκο ΟΣΕ – Βαγόνι: Ποδηλάτες Καλαμάτας              

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ώρα  12.00πμ, Λιοντάρια, Critical Mass                                                         

ΧΑΝΙΑ: ώρα 10.30πμ, Βουκολιές, πάρκο Χρήστος Πολέντας                                                              

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: ώρα 10:30 πλατεία Ανεμόμυλου     

ΔΡΑΜΑ: ώρα 11:00, πλατεία Ελευθερίας

ΦΛΩΡΙΝΑ: ώρα 11:00

Αγία Παρασκευή: Ποδηλατοπορεία μαθητών Δημοτικών Σχολείων  

Αναλυτική – διαρκής ενημέρωση: ΕΔΩ

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.