Τα παραδοσιακά Μέσα τρέφονται με προβλήματα

Επιμένω να θεωρώ τα Social Media, τα μπλογκ και το Διαδίκτυο μια τεράστια επανάσταση. Φυσικά δεν είμαι μόνος. Κάθε λίγο ανακαλύπτω στο Διαδίκτυο άλλον έναν άνθρωπο που κάνει κάτι εκπληκτικό, που μου αποσπά το ενδιαφέρον με το πάθος, τη θέληση και την ποιότητα της δουλειάς του.

Στα παραδοσιακά Μέσα αυτό είναι πραγματικά σπάνιο πια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών Μέσων τουλάχιστον, βλέπεις όλο και πιο σπάνια κάτι που θα σε κάνει να νιώσεις καλά. Κι όταν πέσεις πάνω σε κάτι ευχάριστο, η υποκρισία ξεχειλίζει. Σίγουρα διανύουμε την σφοδρότερη κρίση της ζωής μας, αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτό. Υπάρχει και η επεξεργασία σχεδίων να βγούμε απ’ την κρίση, υπάρχει η θέληση να το κάνουμε και η επιθυμία. Πού είναι αυτά; Γιατί είναι πραγματικά ελάχιστα τα πρόσωπα και οι αναφορές σε ελπιδοφόρες καταστάσεις στα παραδοσιακά Μέσα;

Στο Διαδίκτυο μαθαίνω διαρκώς για ανθρώπους, ιδέες και καταστάσεις που με κάνουν να νιώθω αισιόδοξος, και να συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι που κάνουν τη διαφορά, που εργάζονται άλλοι πιο χαμηλόφωνα άλλοι πιο δυνατά, και παράγουν φανταστικά έργα. Πολλοί απ’ αυτούς είναι ήδη φίλοι και φίλες μου στο Facebook ή τους ακολουθώ στο Twitter, διαβάζω τα μπλογκ τους.

Παρακολουθώ ανθρώπους που με το παράδειγμά τους γίνονται αφορμή για να εμπνευστούν κι άλλοι άνθρωποι και συνομιλώ μαζί τους και συνεργάζομαι μαζί τους προκειμένου να φτιάξουμε καλύτερες συνθήκες για τους εαυτούς μας και για όλους. Βλέπω ανθρώπους να κάνουν διορθωτικές κινήσεις, να επινοούν λύσεις, να προχωρούν πέρα απ’ τις γνωστές αγκυλώσεις. Δεν είναι λίγοι αυτοί οι άνθρωποι. Απλά δεν προβάλλονται απ’ τα Μέσα. Δεν υπηρετούν το μοντέλο τους και δεν έχουν κάποιο λόγο να βρίσκονται εκεί. Τα παραδοσιακά Μέσα τρέφονται με τα προβλήματα. Σαν αποτέλεσμα επιδοτούν την αναπαραγωγή της δυστυχίας, της απελπισίας και των άλυτων προβλημάτων. Καθημερινά υποβάλλουν το κοινό τους στο μαρτύριο της παρακολούθησης μιας ατέρμονης αναπαραγωγής άλυτων προβλημάτων. Ευκαιριακά παρουσιάζονται κάποιες λύσεις για να επιβεβαιώσουν τον κανόνα της υπερίσχυσης του προβλήματα και πάει λέγοντας. Συχνά οι λύσεις αυτές είναι και οι πιο βίαιες ή οι πιο ανησυχτικές…

Στο Διαδίκτυο ωστόσο δεν χρειάζεται να πας και πολύ μακριά για να εμπνευστείς και να πάρεις ιδέες, μπορεί να είναι ένας φίλος σου στο facebook, ένας λογαριασμός στο Twitter, ένα μπλογκ, ή απλά μια ιστοσελίδα όπως λόγου χάρη το GarageTV. 🙂 Εμείς εδώ θέλουμε να τρεφόμαστε με λύσεις κι όχι με προβλήματα!

gtv_logo_final_1

Posted In:

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.