Πρόσκληση για διαδραστικό περιεχόμενο κι εφαρμογές

Για πρώτη φορά στην χώρα μας, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας κάνει μια πρόσκληση για ψηφιακό διαδραστικό περιεχόμενο κι εφαρμογές. Μέχρι σήμερα, η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία ζητούσαν οπτικοακουστικό περιεχόμενο για να συγκροτήσουν το πρόγραμμα. Η παρουσία στο Διαδίκτυο ήταν πάρα πολύ αξιόλογη σε ειδησεογραφικό επίπεδο, αλλά της έλλειπε μια συγκροτημένη κι ενιαία στρατηγική. Τα Νέα Μέσα αντιμετωπίζονταν ως ένα πάρεργο, μια παράλληλη δραστηριότητα κι όχι ένας ισότιμος πυλώνας της πολιτικής του οργανισμού.

Καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες και το Διαδίκτυο διεισδύουν όλο και περισσότερο στα Μέσα, με τάση κυριαρχίας μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, είναι ανάγκη τα δημόσια Μέσα να προσαρμοστούν στις καινούργιες συνθήκες. Ανταποκρινόμενη σ’ αυτή την πολύ σύγχρονη ανάγκη η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. αποφάσισε να ανοιχτεί σ’ αυτό το νέο πεδίο με δυναμισμό, καλώντας ιδιώτες, οργανισμούς κι εταιρείες να καταθέσουν τις πρωτότυπες και δημιουργικές τους προτάσεις. Η πρόσκληση είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, εδώ.

Όσοι εργαστήκαμε κι εργαζόμαστε πάνω σ’ αυτή την πρόσκληση, ελπίζουμε να έχει ανταπόκριση, ώστε να δούμε σύντομα τα αποτελέσματά της: νέες, φρέσκες ιδέες που αξιοποιούν τα εγγενή χαρακτηριστικά των Νέων Μέσων και των τεχνολογικών τάσεων του Διαδικτύου και αναγεννούν την ίδια την έννοια των Μέσων. Κάτι καινούργιο κι ελπιδοφόρο γεννιέται εδώ.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.