Ο βρώμικος πόλεμος της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης

Συνάντησα το Δήμαρχο Γαλατσίου, κ. Kυριάκο Τσίρο τον Απρίλιο του 2009 (στα πλαίσια της έρευνας για το ντοκιμαντέρ μου Προσοχή: Φονικές διαφημίσεις), ακριβώς ένα χρόνο πριν η παρούσα κυβέρνηση αναλλάβει δράση ενάντια στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Ο Δήμαρχος ήταν ο μόνος μέχρι τότε που είχε καθαρίσει εντελώς το Δήμο του απ’ τις παράνομες πινακίδες. Και πράγματι μπαίνοντας στα όρια του Γαλατσίου απ’ την ομώνυμη οδό, ο οδηγός παρατηρεί ότι οι πινακίδες είναι εξαφανισμένες. Υπάρχουν μόνο κάποιες σε ταράτσες (υπευθυνότητας ΥΠΕΧΩΔΕ), καθώς και σε στάσεις λεωφορείων, για τις οποίες υπάρχουν συμφωνητικά, τα οποία μου δήλωσε ο ίδιος ότι δε θα ανανεωθούν. Τώρα είναι Νοέμβριος του 2010, προεκλογική περίοδος. Τέσσερις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, κι ενώ ο κ. Τσίρος ζητάει απ’ το λαό την ανανέωση της θητείας του, δέχεται επίθεση από ένα κανάλι, το οποίο συνδέεται με τις διαφημιστικές πινακίδες. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Δείτε το video, είναι διαφωτιστικό.

1 Comment

  1. Ο Δήμος δεν έχει αφαιρέσει όλες τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Ακριβώς στο σταυροδρόμι Γαλατσίου και Βείκου υπάρχουν τρείς μεγάλες πινακίδες και στην όδο Αετοφωλιάς υπάρχουν 5 πινακίδες. Τον έχω παρακαλέσει εδώ και ένα χρόνο να τις αφαιρέσει και δεν κάνει απολύτως τίποτα. Όλες αυτές έχουν επιβεβαιωθεί και στο illegalsigns.gov.gr. Τα περι ΥΠΕΧΩΔΕ δεν ισχύουν αφου ο νόμος του επιτρέπει να αφαιρέσει τις πινακίδες ακόμα και παρα την θέληση του ιδιοκτήτη.

Σχόλια

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.