Χτίζοντας ένα νέο Δημόσιο Μέσο

Πριν από 3 μήνες μου προτάθηκε, από ανθρώπους με τους οποίους δεν είχα παρά μόνο διαδικτυακή επαφή, να συμμετάσχω στην επιχείρηση θεμελίωσης του νέου ραδιοτηλεοπτικού και διαδικτυακού φορέα, στον τομέα των Νέων Μέσων. Ένιωσα μεγάλη χαρά κι υπερηφάνεια που μ’ επέλεξαν κρίνοντας τη δουλειά, τις γνώσεις και την πείρα μου καθώς και τη συνολική παρουσία μου στο Διαδίκτυο για παραπάνω από μια δεκαετία, χωρίς να έχω “μέσο”, “δόντι” ή να ανήκω σε κάποια παρέα ή πολιτικό κόμμα.

Νιώθω απεριόριστη ευγνωμοσύνη που μου δίνεται η δυνατότητα να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην οικοδόμηση ενός νέου Δημόσιου Μέσου. Γνωρίζω ότι οι 3 μήνες της σύμβασής μου είναι μικρό διάστημα, αλλά έχω βάλει τα δυνατά μου και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για να επιβεβαιώσω τους ανθρώπους που μ’ εμπιστεύτηκαν. Θεωρώ ότι είναι μια τεράστια ευκαιρία να γίνει κάτι σωστό και θαυμαστό, να μπουν γερές βάσεις, να αναδειχθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας, να γίνει ένα άλμα προς τα εμπρός.

Έχω γράψει για την ΕΡΤ ότι αυτό που έλειπε κυρίως ήταν ένα όραμα. Ένα όραμα που θα καθιστούσε τα δημόσια Μέσα άξια εμπιστοσύνης και θα τα απογείωνε στη συνείδηση του κόσμου. Στο διάστημα των 3 μηνών συνεργασίας με τους άριστους επαγγελματίες που έχουν αναλλάβει υπεύθυνα το τιτάνιο αυτό έργο, έχω πεισθεί ότι οραματίζονται πραγματικά ένα διαφορετικό, κοινωνικό, ανοιχτό δημόσιο Μέσο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα πολλά εμπόδια και τις ειδικές συνθήκες.

Όσο αφορά τη δική μου δουλειά, μαζί με τον εξαιρετικό Αλέξανδρο Μελίδη, υποστηρίζουμε το Διοικητικό Συμβούλιο σε θέματα του Διαδικτύου (η ΝΕΡΙΤ δεν έχει ακόμα προσωπικό) και σχεδιάζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, τεχνικές παραγωγής περιεχομένου, οδηγούς χρήσης.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία του έργου, πείτε μου για να σας ενημερώνω σχετικά με την πορεία του.

2 Comments

  1. Μανώλη ενημέρωνέ μας τακτικά, αφορά όλους αυτή η υπόθεση που γίνεται εκ του μηδενός._

Σχόλια

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.